Vídeo: L’ambició global d’una ciutat d’escala humana

Jaume Collboni, José Manuel Albares, Rita Almela & Javier Faus

Escolta el podcast

Vídeo: L’ambició global d’una ciutat d’escala humana

En el 2022 l’economia mundial es dibuixa a través d’un ecosistema de ciutats molt distribuït. Superat ja el cicle en què uns pocs centres financers, com Nova York, Londres o Tòquio, eren els grans impulsors de l’economia, existeix avui una extensa i complexa xarxa de més de cent ciutats que participen en els fluxos internacionals de mercaderies, serveis, talent i capital, i que es converteixen, per tant, en motors del progrés i les transformacions globals.

Barcelona és un clar exponent d’aquest paradigma: una ciutat oberta i un lloc d’acolliment, de generació de coneixement, de benestar, de prosperitat. I tot gràcies a aquesta noció de col·laboració global i de compromís amb les persones, però també gràcies a una tasca constant de cerca de la seva pròpia posició i de posar en relleu per què Barcelona és un lloc únic.

El darrer 18 de març, Jaume Collboni, primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​va pronunciar la conferència «L’ambició global d’una ciutat d’escala humana» que va contar amb la participació de José Manuel Albares, ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; Rita Almela, sòcia fundadora de 101 Ventures i presidenta de la AED Catalunya; i Javier Faus, president del Cercle d’Economia.

Jaume Collboni, Javier Faus, José Manuel Albares, Maria Eugènia Gay & Rita Almela

Rita Almela posa el focus en la ubicació de Barcelona, i aposta per promoure el talent des de la mateixa ja que “és un referent pel que fa a al tecnologia”.

Rita Almela

Des de el Cercle estem intentant que Barcelona tingui més ambició. Ambició de ser, ambició global, ambició de ser una ciutat més innovadora, tenir millors infraestructures, tenir un millor aeroport… Ambició de tenir presència en el món globalitzat.

Javier Faus
Javier Faus, Rita Almela & Jose Manuel Albares

L’agressió a Ucraïna és un atac als valors europeus sobre els quals se sustenta la nostra prosperitat: la pau, la igualtat sobirana, la integritat territorial… Sobre això s’assenta la Unió Europea i la nostra pròpia prosperitat

@jmalbares
José Manuel Albares

Per col·locar Espanya, Catalunya i Barcelona al lloc que els correspon al mapa global, mesures com la que presentem avui són especialment necessàries.

@jmalbares
Jaume Collboni

Ciutats obertes, diverses, plurals i fonamentades en els valors europeus. Ciutats on les persones puguin desenvolupar els seus projectes vitals sense ser agredits per règims autoritaris. I Barcelona ha de tenir un paper rellevant per ser una ciutat referent i de primer ordre.

Jaume Collboni