Vídeo i podcast de la sessió “El paper del sector públic en el rellançament de la productivitat”

Escolta el podcast

Vídeo i podcast de la sessió “El paper del sector públic en el rellançament de la productivitat”

El bon funcionament de les administracions públiques (organització, actuació reguladora i polítiques públiques), és crucial per millorar la productivitat de l’economia espanyola. Vam reflexionar sobre el paper del sector públic en el rellançament de la productivitat en aquesta sessió del cicle “Espanya en el context geopolític de la post-pandèmia”. Amb la participació de Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats, Víctor Lapuente, catedràtic en el Quality of Government Institute de la Universitat de Göteborg, Jordi Gual, vicepresident del Cercle d’Economia i Javier Faus, president del Cercle d’Economia.

Víctor Lapuente, Meritxell Batet, Jordi Gual i Javier Faus.

“No hi ha fórmules màgiques per tenir un sector públic que pugui potenciar la productivitat en un país. Però sí que hi ha coses que es poden millorar: prioritzar la meritocràcia i despolititzar les administracions públiques.”

Víctor Lapuente, catedràtic en el Quality of Government Institute de la Universitat de Göteborg
Víctor Lapuente (Foto per Marta Becerra)

“Per a la nostra solvència com a país el sistema educatiu és vital. Per a tenir treballadors capacitats però també per a determinar el nostre model d’empresari/emprenedor. Per a definir la nostra mentalitat com a societat i per a veure com exercim la nostra ciutadania.”

Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats
Meritxell Batet (Foto per Marta Becerra)