La Barcelona de la ciència

Caterina Biscari, Andreu Mas-Colell, Lluís Torner, Montserrat Vendrell i Teresa Garcia-Milà

    0

Barcelona compta amb un sistema de recerca el suficientment sòlid com per ser un hub continental, una situació que fa quinze anys només es podia somniar. Però assegurar la continuïtat d’aquest estatus requereix esforços constants.

Aquesta és la premissa a partir de la qual es desenvolupa la sessió “La Barcelona de la ciència” del cicle “Pensar Barcelona”, amb les intervencions de Montserrat Vendrell, Caterina Biscari, Lluís Torner i Andreu Mas-Colell, moderats per Teresa Garcia-Milà. Tots ells descriuen un moment d’oportunitats, amb les perspectives de creixement en el finançament per part de la UE, amb una Barcelona que atreu el talent i amb una base d’institucions i grups de recerca consolidada.

Però també adverteixen d’un moment que requereix i requerirà treball de fons i continuat per tal que el coneixement sigui un tret d’identitat i un motor de la ciutat, per atreure no només el talent sinó també les empreses, o per obtenir els recursos públics i privats, el recolzament dels governs locals i les entitats públiques compromeses i els canvis legislatius en burocràcia i fiscalitat necessaris.

I tot amb una especial cura en el paper de l’educació: el repte és generar un talent que sigui capaç d’entendre les interseccions entre diferents àrees i tingui esperit crític. I per aconseguir això l’educació haurà de ser transversal, introductora de valors ètics i formació humanística en les carreres científiques i base per constatar que sense la ciència i la tecnologia una societat no pot avançar.

També et pot interessar

Explora l’arxiu

Totes les entrades a l’arxiu

Continuar