Vídeo de la sessió: Catalunya davant dels nous reptes energètics

La dependència energètica europea, l’augment dels preus de l’energia, les conseqüències econòmiques i socials de la crisi energètica, els orígens geopolítics d’aquesta crisi o la transició energètica necessària cap a fonts renovables són temes que la guerra de Rússia a Ucraïna ha posat en el centre del debat local, europeu i internacional. Tot i que la Unió Europea ha fet passos endavant significatius arran de les conseqüències de la guerra, la seva transició energètica cap a fonts renovables, i més en línia amb els seus objectius de desenvolupament sostenible, són encara incipients. Les polítiques de la UE tindran efectes immediats a Barcelona, ​​Catalunya i Espanya i, sobretot, mostraran la connexió creixent entre les crisis internacionals i la vida diària dels ciutadans.

En la quarta sessió del cicle “Catalunya davant dels nous reptes energètics” vam comptar amb la participació d’ Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Vila, CEO de LC Paper i president de la comissió d’energia de PIMEC, Esther Izquierdo, enginyera industrial i directora de recerca i innovació d’ARCbcn i Laura Garcia, enginyera industrial i portaveu de la comissió d’energia del Col·legi d’Enginyers. La sessió va estar moderada per Oriol Aspachs, secretari tècnic de la Junta Directiva del Cercle d’Economia.

Sessió “Catalunya davant dels nous reptes energètics” (15/03/2023)

“No només tenim un problema de gas, sinó que també tenim un problema de materials”

Joan Vila, CEO de LC Paper i president de la comissió d’energia de PIMEC
Joan Vila

“La transició energètica és necessària i és una realitat”

Esther Izquierdo, enginyera industrial i directora de recerca i innovació d’ARCbcn
Esther Izquierdo

“Ara, més que mai, hem d’estar preparats per a qualsevol escenari”

Laura Garcia, enginyera industrial i portaveu de la comissió d’energia del Col·legi d’Enginyers
Laura Garcia

“El 60% de les emissions d’energia són de la indústria i el transport […], per això és tan important que s’electrifiqui el sector del transport”

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya
Albert Castellanos