Renfe, un motor per a la recuperació econòmica

Isaías Táboas Suárez, Javier Faus, José Ballester
Cercle d'Economia - Provença 298
    0

La crisi de la Covid-19 ha obert un escenari nou per al sector ferroviari a les portes de la liberalització, una etapa nova cap a una mobilitat més eficient i sostenible entre ciutats per al segle XXI. El president de Renfe, Isaías Táboas, analitzarà els reptes i les claus de l’empresa en la seva estratègia com a motor de recuperació econòmica.

Nova sessió del cicle “Infraestructures i mobilitat per a una Barcelona del segle XXI. Repensar les infraestructures per millorar la competitivitat empresarial”, amb la participació d’Isaías Táboas, President de Renfe, Javier Faus, President del Cercle d’Economia i José Ballester, Director Territorial de BBVA Catalunya.

Sessió presencial a la seu del Cercle d’Economia. Aforament limitat . És imprescindible la inscripció prèvia. Pots seguir en directe aquesta sessió a través del CANAL DE YOUTUBE del Cercle d’Economia.

Amb la col·laboració de:

Infraestructures i mobilitat per a una Barcelona de segle XXI

Repensar les infraestructures per millorar la competitivitat empresarial

 A la nota d’opinió de l’any 1997 -“Les Infraestructures públiques: una amenaça a la competitivitat”- el Cercle d’Economia ja assenyalava les necessitats d’infraestructures de tot tipus a Catalunya i, de manera particular, a l’entorn de Barcelona, ​​com una amenaça per a la competitivitat de les empreses i per al creixement econòmic, en un moment en què la globalització de l’economia començava a introduir una major competència. Un dels motius de preocupació era “la falta d’una planificació integrada i, alhora, una gestió àgil i eficient que permeti avançar-se a les necessitats futures”. L’altre, “la necessitat d’una major coordinació entre les administracions públiques per dur a terme aquests projectes”. Un cop més, la manca de gestió i coordinació pública impactarien sobre l’economia, evidenciant la responsabilitat en les limitacions al desenvolupament del futur de país. Aquelles alertes pels riscos de no afrontar les inversions necessàries al territori segueixen presents, amb molts costos d’oportunitat perduts pel camí. Barcelona segueix reclamant avui les infraestructures que li impedeixen seguir desplegant tot el seu potencial econòmic per recuperar el seu lideratge i per sumar-lo a Catalunya i a Espanya, administracions finalment responsables de coordinar les inversions del seu territori. I sense infraestructures i xarxes de transport que funcionin, les ciutats i les regions productives moren d’inanició.

 

Més esdeveniments

Explora l’agenda

Tots els esdeveniments a l’agenda

Continuar