Inauguració del cicle “Espanya en el context geopolític de la post pandèmia” amb Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana

Cercle d'Economia
    0

“La humanitat s’està enfrontant a una crisi mundial. Potser es tracta de la major crisi de la nostra generació. Les decisions que prenguin els governs en les pròximes setmanes probablement donaran forma al món que tindrem en els propers anys. Donaran forma no només als nostres sistemes de salut sinó també a la nostra economia, política i cultura. Hem d’actuar amb rapidesa i decisió “.

Yuval Noah Harari, març de 2020

 

La pandèmia provocada per la covid-19 ha posat en evidència les debilitats del model productiu espanyol. Així com també s’han reflectit les deficiències de gestió que ocasiona el nostre sistema públic. Espanya s’enfronta a uns problemes generalitzats i les debilitats que afloren no són una singularitat. Però la veritat és que, tant la crisi sanitària com l’econòmica, ens estan colpejant amb una particular virulència. Una economia excessivament depenent del turisme, una administració pública que arrossega ineficiències, un model territorial desajustat i una situació política particularment polaritzada ens porten a un desafiament de gran envergadura.

En un marc global caracteritzat per un progressiu desplaçament del centre de gravetat econòmic cap a la conca del Pacífic, el sud d’Europa corre un seriós perill de convertir-se en una zona en decadència. Només plantejaments ambiciosos i creatius poden situar de nou al nostre país com un pol d’atracció de talent i inversions. En conseqüència, tot projecte polític ha de realitzar una proposta de futur que s’emmarqui en les coordenades geopolítiques que es van traçant pel context post pandèmia.

Amb la participació de Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, Miguel Trias Sagnier, Membre de la Junta Directiva i Javier Faus, President del Cercle d’Economia.

 

AFORAMENT COMPLET. Es pot seguir l’acte en directe a través del nostre canal de youtube (aquí).

Més esdeveniments

Explora l’agenda

Tots els esdeveniments a l’agenda

Continuar