L’estratègia verda del Port de Barcelona

Mercè Conesa, Javier Faus, Joan Piera
Cercle d'Economia - Provença 298
    0

L’objectiu del Port de Barcelona és crear prosperitat generant valor econòmic, social i ambiental, i per poder-ho fer hi ha dos vectors imprescindibles: la transició digital i la transició ecològica. Som l’smartport de referència del sud d’Europa i la nostra responsabilitat, com a motor econòmic del país, és fer front als reptes de futur emprant la tecnologia més capdavantera i tenint present alhora que totes les nostres actuacions han de suposar el menor impacte possible en l’entorn.

Nova sessió del cicle “Infraestructures i mobilitat per a una Barcelona de segle XXI. Repensar les infraestructures per millorar la competitivitat empresarial”, amb la participació de Mercè Conesa, Presidenta del Port de Barcelona, Javier Faus, President del Cercle d’Economia i Joan Piera, Director Regional de BBVA Catalunya

Per les actuals restriccions sanitàries, la sessió només es podrà seguir pels nostres canals digitals. Les dades de connexió s’enviaran a les persones inscrites 24 hores abans de l’inici de l’acte.

Amb la col·laboració de:

Infraestructures i mobilitat per a una Barcelona de segle XXI

Repensar les infraestructures per millorar la competitivitat empresarial

 A la nota d’opinió de l’any 1997 -“Les Infraestructures públiques: una amenaça a la competitivitat”- el Cercle d’Economia ja assenyalava les necessitats d’infraestructures de tot tipus a Catalunya i, de manera particular, a l’entorn de Barcelona, ​​com una amenaça per a la competitivitat de les empreses i per al creixement econòmic, en un moment en què la globalització de l’economia començava a introduir una major competència. Un dels motius de preocupació era “la falta d’una planificació integrada i, alhora, una gestió àgil i eficient que permeti avançar-se a les necessitats futures”. L’altre, “la necessitat d’una major coordinació entre les administracions públiques per dur a terme aquests projectes”. Un cop més, la manca de gestió i coordinació pública impactarien sobre l’economia, evidenciant la responsabilitat en les limitacions al desenvolupament del futur de país. Aquelles alertes pels riscos de no afrontar les inversions necessàries al territori segueixen presents, amb molts costos d’oportunitat perduts pel camí. Barcelona segueix reclamant avui les infraestructures que li impedeixen seguir desplegant tot el seu potencial econòmic per recuperar el seu lideratge i per sumar-lo a Catalunya i a Espanya, administracions finalment responsables de coordinar les inversions del seu territori. I sense infraestructures i xarxes de transport que funcionin, les ciutats i les regions productives moren d’inanició.

 

 

Més esdeveniments

Explora l’agenda

Tots els esdeveniments a l’agenda

Continuar