COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA DEL CERCLE D’ECONOMIA

El Cercle d’Economia, com a fòrum de pensament català, democràtic i europeista, no té com a prioritat opinar sobre l’actualitat immediata. Però davant dels fets extraordinàriament greus que hem patit al llarg de la darrera setmana, el Cercle no pot ni vol defugir les seves responsabilitats: condemna de manera rotunda la violència viscuda als carrers de Barcelona i al conjunt de Catalunya. I ho fa sense ambigüitats i sense gradacions.

Ara és l’hora que les nostres institucions –Generalitat, Parlament de Catalunya, Ajuntament de Barcelona– i els partits que les integren deixin de banda els seus interessos legítims. Cal treballar de forma coordinada amb un objectiu: desterrar els actes violents dels nostres pobles i ciutats. No centrar-s’hi seria una greu irresponsabilitat, impròpia d’una democràcia liberal europea.

Arribarà el moment de demanar responsabilitats als uns i als altres. Sobretot, arribarà el moment de formular i defensar propostes per solucionar una crisi que té una arrel política indiscutible. Des de fa temps el Cercle planteja alternatives sobre un encaix de Catalunya amb el conjunt d’Espanya que reforcin l’autogovern i millorin el seu model de finançament.

Però ara la urgència política és una altra. Ara cal aturar la violència. Perquè a través de la violència és impossible que creixi res i la violència impossibilita poder compartir una taula de negociació. No és el problema d’unes eleccions ni d’un govern. Ens estem jugant el futur d’una generació.

També et pot interessar

Explora l’arxiu

Totes les entrades a l’arxiu

Continuar