Vídeo: Polítiques i estratègies per a un creixement sostenible i inclusiu

Joan Piera, Javier Pérez Farguell, Rafael Doménech, Inka Guixà & Jaume Guardiola

En els propers anys, l’empresa catalana ha d’abordar la millora de la seva dimensió. Hi ha evidència que com més gran és l’empresa, més gran és el seu potencial d’internacionalització, així com la seva capacitat negociadora amb proveïdors o entitats financeres. Així mateix, hi ha evidència que la major dimensió afecta positivament el nivell de productivitat de l’empresa i la seva rendibilitat, un factor clau per impulsar el seu creixement. D’altra banda, hi ha una opinió àmpliament sostinguda que l’economia catalana es basa en un teixit d’empreses massa petites, la qual cosa redueix les possibilitats econòmiques de les pròpies empreses i del conjunt.

A la primera sessió del cicle sobre creixement empresarial es va debatre sobre les “Polítiques i estratègies per a un creixement sostenible i inclusiu”. Amb la participació de Joan Piera, director regional de Banca d’Empreses i Corporacions de BBVA Catalunya, Rafael Doménech, responsable d’anàlisi economic de BBVA Research, Inka Guixà, directora general de La Farga,  Javier Pérez Farguell, president d’ACG Barcelona i Jaume Guardiola, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia.

Jaume Guardiola, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia, dona la benvinguda als assistents i presenta Joan Piera, director regional de Banca d’Empreses i Corporacions de BBVA Catalunya.

Jaume Guardiola

Rafael Doménech destaca que impulsar la inversió productiva és fonamental per augmentar l’ocupació i la productivitat”.

Eduardo Conde, Inka Guixà & Rafael Doménech

No ens hem d’obsessionar en ser una empresa petita o gran. Ens hem de focalitzar en tenir un valor diferencial. L’important és treballar a llarg termini, invertir en innovació i coneixement, i créixer de manera sostenible”.

Inka Guixà, directora general de La Farga
Inka Guixà