Vídeo: Creixement orgànic i inorgànic: opcions per aconseguir una major dimensió de l’empresa

Joan Piera, Francesc Rubiralta, Oriol Aspachs & Anna Gener

En els propers anys, l’empresa catalana ha d’abordar la millora de la seva dimensió. Hi ha evidència que com més gran és l’empresa, més gran és el seu potencial d’internacionalització, així com la seva capacitat negociadora amb proveïdors o entitats financeres. Així mateix, hi ha evidència que la major dimensió afecta positivament el nivell de productivitat de l’empresa i la seva rendibilitat, un factor clau per impulsar el seu creixement. D’altra banda, hi ha una opinió àmpliament sostinguda que l’economia catalana es basa en un teixit d’empreses massa petites, la qual cosa redueix les possibilitats econòmiques de les pròpies empreses i del conjunt.

El passat 1 de desembre, durant la cloenda del cicle sobre Creixement Empresarial, vam debatre sobre “Creixement orgànic i inorgànic: opcions per aconseguir una major dimensió de l’empresa” amb la participació de Joan Piera, director regional de Banca d’Empreses i Corporacions de BBVA Catalunya, Francesc Rubiralta, CEO i president de CELSA Group, Oriol Aspachs, director d’Economia Espanyola a Caixabank Research i Anna Gener, membre de la Junta Directiva d’ACG Barcelona.

Oriol Aspachs, Joan Piera, Francesc Rubiralta & Anna Gener

Mercè Franquesa, secretaria general del Cercle d’Economia, va donar la benvinguda als assistents i ponents. Va aprofitar les seves paraules per donar un agraïment a ACG Barcelona per la seva contribució i a BBVA per tot el suport.

Anna Gener, Francesc Rubiralta, Oriol Aspachs & Mercè Franquesa

Hi ha una concepció negativa sobre les empreses grans i la internacionalització. Les dades diuen el contrari. És en aquestes on s’inverteix en capital humà. El creixement empresarial no només és bo pels directius i els treballadors, també pel conjunt de la societat.”

Oriol Aspachs, secretari tècnic de la Junta Directiva del Cercle d’Economia
Oriol Aspachs

Evitem l’extracció de recursos naturals perquè són finits. El 93% del nostre producte es produeix per matèria primera reciclable; el 100% es pot reciclar i revalorem el 90% dels desaprofitaments”.

Francesc Rubiralta, CEO i president de Celsa Group
Francesc Rubiralta
Joan Piera introduint l’acte des del faristol
Anna Gener, membre de la Junta Directiva d’ACG, moderant l’acte