Conferència Jaume Vicens Vives

La Pedrera
Aquest any en fa seixanta-cinc de la mítica conferència “El capitán de industria español en los últimos cien años” que l’any 1958 Jaume Vicens Vives va pronunciar al Cercle d'Economia amb l’afany d’identificar i orientar una nova classe dirigent per tal que es comprometés amb la seva societat i així, també a través de l’economia i l'empresa, pogués fer progressar una Catalunya que la dictadura havia deixat sense rumb. Els joves a qui va adreçar aquelles paraules serien els fundadors del Cercle d’Economia.

Per commemorar aquella conferència i donar continuïtat al llegat del nostre gran historiador, hem decidit institucionalitzar la Conferència Jaume Vicens Vives convidant una figura intel·lectual de primer nivell perquè ens expliqui, amb una mirada llarga, la seva visió del país i de les oportunitats i els reptes que el nou context planteja.

La primera edició tindrà com a protagonista Lluís Torner, físic eminent i director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que impartirà la conferència "Una font inesgotable, un futur d'oportunitats". Lluís Torner ha aconseguit en poc temps convertir l'ICFO en una referència mundial en el seu àmbit.

En el marc d’aquest esdeveniment també farem un reconeixement als socis amb més de cinquanta anys d’antiguitat, els quals són l’ànima del Cercle i la base de la continuïtat que ha tingut en el temps.





Més esdeveniments a l’agenda

Continuar
  • Cercle d'Economia
  • C/ Provença, 298
  • 08008, Barcelona