El Cercle d’Economia lliura el Premi a la Construcció Europea als fundadors de BioNTech
Edició 2024

El Cercle d’Economia lliura el Premi a la Construcció Europea als fundadors de BioNTech

23 Maig 2024

El Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea ha reconegut la tasca d’Uğur Şahin i Özlem Türeci, cofundadors de BioNTech, l’empresa de biotecnologia que va desenvolupar la primera vacuna del món contra la COVID-19.

El jurat ha decidit atorgar el premi a Şahin i Türeci per les seves contribucions a la ciència, amb un enorme impacte en el benestar dels europeus i l’enfortiment de la recerca científica a Europa. La seva recerca no només ha salvat milions de vides, sinó que també ha inspirat una nova generació de científics a Europa. Durant la seva tasca investigadora en els inicis de BioNTech, Şahin i Türeci van ser beneficiaris d’ajuts europeus a la recerca, destacant el paper crític que el finançament estratègic europeu pot tenir per la recerca científica transformadora. L’èxit de les seves investigacions són mostra de la importància i èxit dels programes de foment de la recerca a nivell europeu, amb una incidència immediata en la vida dels ciutadans europeus i, en aquest cas, per a fer front de manera efectiva al major repte recent de salut global a què ha hagut de fer front la comunitat internacional i la Unió Europea en particular.

L’acte de lliurament del Premi va ser presidit per Sa Majestat el Rei durant la Reunió Cercle d’Economia 2024.

El Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea va néixer el 2020 amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria d’aquelles personalitats rellevants que han contribuït, per la seva trajectòria política, econòmica, cultural o social, a la construcció d’Europa i la consolidació de la Unió Europea.

 

  • Cercle d'Economia
  • C/ Provença, 298
  • 08008, Barcelona