Premi Reino de España a la Trayectoria Empresarial, atorgat a Plácido Arango
V Edició

Premi Reino de España a la Trayectoria Empresarial, atorgat a Plácido Arango

25 Novembre 2019

El Círculo de Empresarios, el Cercle d’Economia i el Círculo de Empresarios Vascos, amb el suport de la Casa Reial, convoquen anualment el Premio Reino de España a la Trayectoria Empresarial, amb l’objectiu de premiar la trajectòria i l’exemple per a les futures generacions d’un empresari/a rellevant que hagi realitzat a Espanya una obra important pel que fa a generació d’ocupació, inversió, innovació i internacionalització, i hagi contribuït, en definitiva, al progrés i benestar de la societat espanyola en el seu conjunt.

En l’edició d’aquest any ha estat concedit a Plácido Arango, fundador del Grupo Vips.

La decisió s’ha pres en virtut de la seva contribució a el desenvolupament econòmic i social d’Espanya al llarg de diverses dècades d’esforç i de treball, creant ocupació, internacionalitzant les seves activitats i contribuint a la millora del seu entorn i a el benestar de país; i això conjugant de forma excel·lent interessos professionals amb causes socials, artístiques i culturals. Raons que el converteixen en un referent per a les generacions futures.

Sa Majestat el Rei Felip VI va lliurar el 26 de febrer, a l’auditori del Museo del Prado, el guardó «in memoriam», ja que Plácido Arango va morir tan sols uns dies abans de l’acte de lliurament. La seva filla, Maite Arango, va ser l’encarregada de recollir-lo en el seu lloc.

L’acte de lliurament va comptar també amb la presència de Nadia Calviño, vicepresidenta tercera del Govern i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital. Així mateix, van estar presents els presidents de les tres organitzacions convocants del Premi, John de Zulueta, president del Círculo de Empresarios; Javier Faus, president de Cercle d’Economia i Javier Ormazábal, president del Círculo de Empresarios Vascos.

Galeria d’imatges

Discurs de S.M. el Rei

 

  • Cercle d'Economia
  • C/ Provença, 298
  • 08008, Barcelona