Premis Carlos Güell al Patrocini i Mecenatge Empresarial
Edició 2015

Premis Carlos Güell al Patrocini i Mecenatge Empresarial

07 Octubre 2015

Els Premis Carlos Güell al Patrocini i Mecenatge Empresarial (anteriorment anomenats Premis Winterthur – Actualitat Econòmica – ÆDME) celebren aquest any 2015 la seva vint-i-dosena convocatòria i constitueixen l’esdeveniment més antic i continuat amb relació a aquest tema al nostre país. Per la seva trajectòria, la varietat de les categories premiades, la importància de les empreses guardonades, així com la composició del seu jurat, aquests Premis s’han convertit també en un dels més destacats, dins el seu gènere, a Europa.

Aquesta edició, la vint-i-dosena, la Fundació Cercle d’Economia ha decidit canviar el nom del Premi en record i homenatge de Carlos Güell qui en va ser el seu fundador l’any 1991 coincidint amb l’entusiasme originat pels Jocs Olímpics. Al llarg de tots aquests anys aquests guardons han contribuït al reconeixement, divulgació i foment del patrocini i mecenatge empresarial com a element clau de la Responsabilitat Social Corporativa.

El Jurat dels Premis està integrat per personalitats de màxim prestigi de la societat civil, de l’àmbit de l’empresa, de la cultura i de l’acció solidària.

L’Associació Espanyola per al Desenvolupament del Mecenatge Empresarial (ÆDME), constituïda l’any 1994 per iniciativa de la Fundació Cercle d’Economia, va liderar entre 1995 i 2008 la gestió dels Premis i tenia al seu càrrec la coordinació de totes les activitats relacionades amb els mateixos. A partir d’aquest any la Fundació Cercle d’Economia va decidir integrar els Premis al Patrocini i Mecenatge Empresarial dins de les seves activitats.

Mereix destacar especialment que, malgrat la proliferació recent de guardons empresarials en camps propers als considerats pels Premis Fundació Cercle d’Economia al Patrocini i Mecenatge Empresarial, aquests són els únics a incloure en cada convocatòria una categoria cultural.

Importants empreses i institucions han donat suport des del seu naixement als Premis al Patrocini i Mecenatge Empresarial a Espanya. Durant els seus dotze primers anys d’existència, els premis van ser patrocinats per Winterthur (actualment, Axa). Entre el 2003 i el 2006, aquesta responsabilitat va córrer per compte de la Generalitat de Catalunya (Agència de Patrocini i Mecenatge, Departament de Cultura), amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, més endavant es va comptar amb el suport de Banc Santander i el Govern de la Comunitat de Madrid ia les tres últimes edicions amb el suport de Banc Sabadell.

Des del 19 de gener ha quedat oberta la convocatòria d’aquest any 2015.

  • Cercle d'Economia
  • C/ Provença, 298
  • 08008, Barcelona