«Les persones del Cercle» amb Camino Quiroga

Camino Quiroga, notari i vocal de la Junta Directiva del Cercle d'Economia, ha estat la protagonista d’una nova edició de «Les persones del Cercle» amb la benvinguda del director general del Cercle Miquel Nadal.

«Les persones del Cercle» és una iniciativa del Cercle Obert, un espai de reflexió i debat liderat per les noves generacions de socis del Cercle d’Economia, provinents dels àmbits econòmic, acadèmic, científic i cultural. El seu objectiu és connectar talent jove per tal de generar nous lideratges per la ciutat i el país, garantint la transversalitat a través de la incorporació de perfils professionals plurals i sensibilitats diverses.

En conversa amb la sòcia del Cercle Cristina Serrate, Camino Quiroga ha parlat del Cercle d’Economia i de la seva trajectòria professional i personal.

La feina de notari té un component intel·lectual molt important, però sobretot té un component humà i creatiu enorme. Els notaris, que són grans desconeguts, posem a l’abast de qualsevol persona -amb independència de la seva situació econòmica i social- suport jurídic d’alt nivell amb un cost de documentació molt econòmic o fins i tot gratuït.

“Quan havia vingut alguna vegada de forma puntual al Cercle no m’havia atret especialment. Però quan Javier Faus em va proposar entrar a la Junta Directiva vaig dir que sí. I ha estat un gran regal. He pogut conèixer gent meravellosa a nivell humà amb una gran capacitat intel·lectual. Presentaré una sol·licitud perquè em facin membre permanent!”.

"Vaig descobrir el meu feminisme quan treballava a Galícia i vaig conèixer dones que eren analfabetes i se les anomenava pel nom del seu marit. Hi ha d’haver referents femenins i una política activa discriminatòria a favor de les dones, com a mínim durant una generació, perquè sinó serà molt difícil assolir la igualtat".

“Els joves teniu un futur extraordinari al Cercle. Jo us animo a incorporar-vos i donar idees i els socis i sòcies més grans us ajudarem en tot el que puguem”.

Perfil de Camino Quiroga

Llicenciada en Dret i Llicenciada en ADE, Camino Quiroga és notari des de fa 24 anys, quan va ingressar al cos per oposició i va assumir la plaça al petit municipi de San Sadurniño (Ferrol). Un any després, es va traslladar com a notari a Madrid, on va estar exercint i on va procedir a guanyar novament unes oposicions restringides del cos de notaris que li van assignar plaça de Primera Classe. L'any 2001, va decidir traslladar la seva notaria de Madrid a Begur. Des de febrer de 2015 exerceix com a notari a la ciutat de Barcelona, on du a terme una intensa tasca professional i social. Està al capdavant, juntament amb el seu soci Ramón García-Torrent, de la notaria "Diagonal 490", on aposten per un nou format de notaria, més professional, propera, internacional, moderna i eficient.

Camino Quiroga també és professora del Màster de Dret de Família i del Màster de Dret de Successions a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Aquesta faceta docent la completa no només com a professora, sinó com a preparadora de Llicenciats en Dret per a opositors a notaris. Col·labora amb diverses fundacions, com la "Fundación Quiero Trabajo", "Fundació Àgata", “Fundació Lluita contra les Infeccions”, “Fundación Empieza por Educar” o la “Fundació Arrels”.  També és impulsora i membre de diversos grups de treball vinculats amb la dona, amb la missió de treballar pel seu empoderament i reconeixement social.