XXIII Jornada España plural, Catalunya plural sobre l’efecte perspectiva en el periodisme

La directora del diari El País, Pepa Bueno, i el director de La Vanguardia, Jordi Juan, van ser els protagonistes de la XXIII edició del cicle de diàlegs España plural, Catalunya plural que es va celebrar el dimecres 12 de juny a Larra, espacio de periodismo. El director de La Brújula a Onda Cero, Rafa Latorre, i Rosa María Sánchez, Cap d'Economia a El Periódico, van moderar el debat.

En aquesta edició, es va parlar de l'efecte perspectiva en el periodisme, analitzant com la percepció subjectiva, els valors culturals i les decisions editorials influeixen en la presentació de les notícies. A més, es va discutir com els periodistes aborden aquest desafiament per aconseguir una cobertura més equilibrada i objectiva.

La trobada va continuar una sèrie sostinguda des del 2013 amb l'objectiu de promoure un espai de debat lliure i obert en el qual aproximar postures que, en ocasions resulten monolítiques. Està organitzat pel Cercle d'Economia, la Asociación de Periodistas Europeos i la Fundación Diario Madrid, amb el patrocini del Banc Sabadell.