Carles Grau i David Escamilla conversen al voltant del llibre “El nuevo efecto wow”

Sempre han estat importants els propòsits. Avui més que mai, ja que la societat s'endinsa en una època marcada per incerteses que s'han de transformar en oportunitats per créixer, millorar i progressar de manera sostenible. A "El nuevo efecto wow. Innovando con propósito", el CEO i fundador de Grau Innovation Consulting Carles Grau reuneix les seves experiències més significatives, des del seu extens bagatge de dècades treballant al màxim nivell en l'àmbit de la tecnologia i la innovació, fins a exemples concrets i detallats de la innovació amb propòsit.

"El nuevo efecto wow" és una obra que s'ofereix com una brúixola per a qualsevol persona que vulgui començar un negoci o per a aquelles empreses que vulguin créixer abraçant una nova innovació amb propòsit.

N'hem parlat en una conversa al Cercle d’Economia amb l’autor del llibre, Ex Director General a Catalunya de Microsoft, ex Director de Sector Públic a Espanya i ex CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona Carles Grau i l’editor del llibre, periodista i comunicador David Escamilla.

D'esquerra a dreta: David Escamilla (periodista i comunicador) i Carles Grau (CEO i fundador de Grau Innovation Consulting)

Carles Grau ha destacat que “ha arribat el moment de situar l'ésser humà al centre de la innovació tecnològica i anticipar escenaris i impactes socials des d'un enfocament ètic i humanista”. També ha afirmat que “el lideratge amb propòsit està a l’agenda” i ha afegit que "el principal actiu de les empreses del futur és el talent, i el talent es vincula a projectes amb propòsit més enllà dels objectius empresarials estrictes". A més ha comentat que “la innovació és imprescindible, però que no val qualsevol cosa en innovació”. “El propòsit ha de guiar tot el procés”, ha conclòs.

Carles Grau ha recordat que “tenim diverses emergències a nivell climàtic i digital, sobre les quals els nostres joves estan molt sensibilitzats”. Grau ha apuntat que “si no ajudem a formar digitalment al conjunt de la població correm el risc de deixar gent enrere”.

Carles Grau, autor del llibre "El nuevo efecto wow"

L’autor del llibre “El nuevo efecto wow” ha alertat que “és clau anticipar les conseqüències socials de la disrupció tecnològica que significa la intel·ligència artificial i controlar al màxim els mals usos que es puguin fer”.

Carles Grau també ha assegurat que també “és clau que les empreses sàpiguen anticipar-se i adaptar-se als canvis, apostant per processos d'innovació oberta i generant marcs de confiança”.