«Les persones del Cercle» amb Carles Tusquets

Carles Tusquets, expresident del Cercle d'Economia i president de Banco Mediolanum, ha estat el protagonista d’una nova edició de «Les persones del Cercle» amb la benvinguda del president del Cercle d’Economia Jaume Guardiola.

«Les persones del Cercle»  és una iniciativa del Cercle Obert, un espai de reflexió i debat liderat per les noves generacions de socis del Cercle d’Economia, provinents dels àmbits econòmic, acadèmic, científic i cultural. El seu objectiu és connectar talent jove per tal de generar nous lideratges per la ciutat i el país, garantint la transversalitat a través de la incorporació de perfils professionals plurals i sensibilitats diverses.

En conversa amb el soci del Cercle Gerard Garcia, Carles Tusquets ha parlat del Cercle d’Economia i de la seva trajectòria professional i personal.

L’empresari és el cavall que tira del carro i se l’ha de cuidar, tot i que molta gent pensa que se l’ha de matar o exprimir. Les crisis fan que els empresaris resisteixin, es reinventin o es retirin.

És imprescindible envoltar-te de persones amb més talent que tu. És important tenir poques idees molt clares.

És clau tenir 3 't': talent, treball i tenacitat. El més important d’un equip és que tots coneguin i comparteixin la missió de l'organització.

A la banca és imprescindible mantenir la confiança del client i gestionar les emocions.

Perfil de Carles Tusquets

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, té més de 40 anys d'experiència en el sector financer. El 1983 crea el grup Fibanc -pioner en el llançament de fons d'inversió a Espanya-, que avui és propietat del Banc Mediolanum, on continua treballant com a president. El 2006 va fundar el grup TREA, una de les societats de valors independents més importants d'Espanya, i ha estat president del Cercle d'Economia (1989-1992). Actualment presideix l'Associació Europea d'Assessoria i Planificació Financera (EFPA Espanya) i és vicepresident de INVERCO, membre del comitè consultiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i conseller d'empreses espanyoles i internacionals cotitzades en borsa.