«Les persones del Cercle» amb Pedro Fontana

Pedro Fontana, expresident del Cercle d'Economia i president de la Fundació Cercle d'Economia, ha estat el protagonista d’una nova edició de «Les persones del Cercle» amb la benvinguda del president del Cercle d’Economia Jaume Guardiola.

«Les persones del Cercle»  és una iniciativa del Cercle Obert, un espai de reflexió i debat liderat per les noves generacions de socis del Cercle d’Economia, provinents dels àmbits econòmic, acadèmic, científic i cultural. El seu objectiu és connectar talent jove per tal de generar nous lideratges per la ciutat i el país, garantint la transversalitat a través de la incorporació de perfils professionals plurals i sensibilitats diverses.

En conversa amb el membre de la Junta Directiva del Cercle Daniel Aicart, Pedro Fontana ha parlat del Cercle d’Economia i de la seva trajectòria professional i personal.

“El Cercle té molta més influència ara que quan jo vaig entrar com a soci, gràcies a la manera de fer les coses d'aquesta institució al llarg dels anys. El Cercle és una peça fonamental per a Barcelona, Catalunya i Espanya”.

“Vaig aconseguir un crèdit d’un milió de pessetes per estudiar a la Universitat de Harvard gràcies a una lletra financera que em va concedir Carles Ferrer Salat, quan exercia de president del Banc d’Europa”.

“Jo no soc intel·lectual, ni sé pràcticament res. Només sé gestionar persones, equips i empreses, que és el que més m’agrada”.

“És molt més important tenir bons treballadors que bons caps, i això ho he pogut comprovar al llarg de tota la meva trajectòria professional".

Perfil de Pedro Fontana

Llicenciat en Ciències Empresarials per l'Escola Superior de Direcció d'Empreses (ESADE) i Master of Business Administration (MBA) per la Universitat de Harvard. Va ser president de Banca Catalana de 1994 a 1999 i director general de Banc Bilbao Vizcaya a Catalunya fins a l'any 2009 i també ha estat president del Consell Assessor del BBVA Catalunya. De 1990 a 1993 va ser director general del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona. Ha estat director general d’Areas Worldwide, la divisió de Concessions d'Elior Group i va ocupar el càrrec de director general adjunt del Grup l'any 2017. Actualment és vicepresident del Consell d'Administració de Banc Sabadell i president del Consell d'Administració d'Areas. També és conseller de la Fira de Barcelona, ​​del Grup Indukern i president de NECSIA IT Consulting, així com membre del Patronat de la Fundació Barcelona Mobile World Capital. Des de l'any 2014 és president del Consell d'APD de la Zona Mediterrània. Entre altres càrrecs, ha ocupat al llarg de la seva carrera professional la presidència del Cercle d'Economia (1996-1999), del Patronat de la Fundació ESADE, així com la Presidència del Consell Social de la Universitat de Barcelona. Ha estat, també, membre del Patronat de la Universitat Ramon Llull, membre de Ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i conseller del Grup Zeta i d'El Periódico de Catalunya. És l'actual president de la Fundació Cercle d'Economia.