El futur del Cercle, a debat amb els socis més joves

En una trobada amb socis i sòcies joves del Cercle d’Economia, s’ha debatut sobre com hauria de ser el Cercle del futur en una sessió pensada per escoltar les veus dels socis més joves i les seves idees i propostes.

En primer lloc, els membres de la junta directiva del Cercle Jordi Amat i Clara Campàs han mantingut una conversa en què han posat el Cercle en el context de les seves trajectòries professionals. Jordi Amat ha afirmat que l’objectiu del Cercle és “debatre per opinar i opinar per influir” i ha afegit que “els debats del Cercle són transversals i constructius”. Clara Campàs hi ha coincidit i ha comentat que “el principal repte que tenim sempre és la generació de consens en el que opinem”. Campàs ha destacat que “a la junta hem tingut discussions en el sentit més britànic de discutir”.

A continuació, el president i el director general del Cercle, Jaume Guardiola i Miquel Nadal, respectivament, han comentat amb els assistents el present i futur de l’entitat. Jaume Guardiola ha subratllat que “el que ens defineix són les ganes i la capacitat d’influir i intervenir al debat públic” i que “el nostre gran repte és com influir en aquest debat públic”. Per la seva banda, Miquel Nadal ha fet un repàs de l’activitat el 2023, destacant que “l’any passat el Cercle va organitzar un total de 51 actes al voltant de l’economia, l’empresa, la política, el món, l’educació i molt més” i que l’objectiu del 2024 és mantenir el mateix tipus d’activitat. Nadal ha comentat que “històricament el Cercle és una institució d’ordre però alhora vol ser una mica trencadora i dir coses que els altres no diuen”. També ha afegit que “som selectius a l’hora d’opinar i això fa que l’impacte que tinguem sigui superior”.

Entre les propostes dels assistents a la trobada destaquen donar més cabuda a la nova economia en els esdeveniments o generar debats al voltant de la col·laboració publico privada, la transferència de coneixement universitat-empresa o la reforma de l’administració.

T'animem a fer-nos arribar les teves suggerències per correu electrònic a comunicacio@cercledeconomia.com. No te les quedis per tu!