La “mort” d’Alexei Navalny ha marcat l’agenda internacional. Anne Applebaum (The Atlantic)explica per què ha estat assassinat per Rússia. Serge Schmemann (New York Times) afirma que no pot matar el que ell representa, mentre que Nadya Tolokonnikova (New York Times) afirma que res no mor amb el líder. The Economist busca explicar l’impacte que tindrà en el món.
Mikhail Khodorkovsky (Politico) reclama que l’oest sigui implacable amb Putin. Però Gideon Rachman (Financial Times) alerta que, malgrat les accions que puguin dur a terme organismes internacionals, els líders d’alguns del països del món poden ser seguidors de Putin.
Un d’ells és Donald Trump, llançat a la candidatura republicana a la presidència. Thomas Friedmani David French(New York Times)analitzen com és el partit republicà avui en dia.Potser el suport del magnat no és tan alt, alerten A Rogers i S Learner (Financial Times) que el seus donants han caigut respecte el 2019. Un últim apunt més divertit l’exposa Rich Lowry (Politico) sobre com Taylor Swift ha enfadat l’ala conservadora.
De fet, la percepció de l’economia serà molt més determinant en la reelecció (o no) de Biden que no pas l’economia en si, segons assenyala Paul Krugman (New York Times). En aquest sentit, KJ Cramer i JD Cohen (New York Times), alerten que la majoria creu que aquesta està manipulada. Tot i que manté que el president continua lidiant amb la tensió amb la Xina, Dani Rodrik (Project Syndicate) analitza les diferències entre els dos països. Per la seva banda, Mike Studeman reclama un millor relat perquè els Estats Units recuperin terreny. Un últim apunt sobre el president Biden l’ofereix Bret Stephens (New York Times), qui creu que pot utilitzar l’assassinat de Navalny.
A l’altra banda de l’oceà, segons Rana Foroohar (Financial Times), Europa ha de començar a pensar què passarà si Biden guanya les eleccions. Però també ho ha de fer davant una possible elecció de Trump i com afrontar el nou ordre global que pot arribar després d’una suposada tornada del magnat. The Economisti Joschka Fischer (Project Syndicate) plantegen possibles accions del Vell Continent davant el possible canvi.
El món a les urnes
L’exgeneral Prabowo Subianto és el nou president d’Indonèsia i The Economist ens el presenta. Mentrestant, al Regne Unit es preparen per viure unes eleccions generals abans d’acabar l’any. El partit laborista arriba reforçat (Tim Bale, Financial Times) després de les eleccions parcials del 15 de febrer, on van obtenir dos nous representants. Stephen Bush (Financial Times) analitza el seu líder, Keir Starmer. Per la seva banda, Sunak mira de fer-se fort entre els Tories de cara als comicis, ens en parla George Parker (Financial Times). Un últim apunt electoral: John Burn-Murdoch (Financial Times) alerta que l’alta participació ara afavoreix a la dreta. Davant això, The Economist avisa de la importància que el liberalisme posi fre al conservadorisme nacionalista.