«Les persones del Cercle» amb Eusebio Díaz-Morera

Eusebio Díaz-Morera, vicepresident d’EDM, ha estat el protagonista d’una nova edició de «Les persones del Cercle», una iniciativa del Cercle Obert que té per objectiu connectar el talent més jove del Cercle per garantir el relleu generacional de l'entitat, proposant nous debats i reflexions per seguir contribuint a l'interès general.

En conversa amb el soci del Cercle Pere Padrosa, Eusebio Díaz-Morera ha parlat del Cercle d’Economia i de la seva trajectòria professional i personal.

"El Cercle és un lloc de trobada de gent que pensa diferent. Aquest és el seu valor i ha de seguir sent així".

“Les decisions importants a la vida es pensen poc”.

“Els mercats són imprevisibles. És més útil dedicar temps, esforç i ciència a avaluar la qualitat de les carteres”.

“Als joves els recomanaria seguir els que tenen diners, judici i posició de mercat”.

Perfil d’Eusebio Díaz-Morera

Eusebio Díaz-Morera és vicepresident d’EDM, societat de serveis financers que ofereix solucions d’inversió. Díaz-Morera és llicenciat amb Premi Extraordinari de Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (1967) i MBA per l'IESE (1969). Del seu recorregut professional cal destacar la seva responsabilitat com a Administrador General de PAS, SA, empresa dedicada a la gestió patrimonial i assessorament financer (1970-1989). Va ser President de Caixa d'Estalvis i Muntanya de Pietat de Barcelona de 1978 a juny 1982. Aquell mateix any va ser President Executiu de Banca Catalana. A partir d’aleshores va passar a presidir el Túnel del Cadí, CESA, companyia que explota la concessió del Túnel del Cadí i accessos. Va ocupar aquest càrrec fins al mes d'abril de 1989. Llavors va fundar el Grup EDM, a través d'EDM Servicios Financieros, SA, AV, i EDM Gestió SGIIC, SA posteriorment participades al 100% per EDM Holding, SA. Aquesta Societat també ostenta la totalitat del capital d'EDM Fund Management (Luxemburg) i LatAm EDM SA de CV (Mèxic). En paral·lel amb aquestes activitats ha estat present al Consell d'Administració d’Autopistes Concessionària Espanyola (ACESA), FECSA i Hidroelèctrica de Catalunya. Actualment és conseller de les següents societats: Miquel i Costas (des de 1997) i Ciments Molins (des de 2012).