Vídeo de la sessió «Catalunya a les eleccions espanyoles del 23J»

El passat dimecres, 19 de juliol, vam celebrar un debat amb Esther Vera Garcia, directora del Diari ARAAlbert Sáez Casas, director d'El Periódico i Jordi Juan, director de La Vanguardia, per reflexionar sobre els possibles escenaris que esdevindran amb les eleccions del #23J.

Jaume Guardiola i Núria Cabutí Brull, president i vicepresidenta del Cercle d'Economia, van iniciar el debat fent un elogi al bon periodisme en temps de polarització política i #fakenews.

Algunes reflexions extretes del debat ?

? Vera va posar èmfasi en el fet que una de les claus d'aquestes eleccions serà l'abstenció. "Com més vot hi hagi, més possible és que el vot socialista es recuperi". També va destacar que Espanya serà clarament blava amb dos punts vermells: Catalunya i el País Basc.

? Juan va afirmar que “Feijóo guanyarà les eleccions”. Concloent que serà difícil que guanyi el PP a Catalunya i que en l'àmbit estatal no aconseguirà una majoria absoluta. No obstant això, va constatar que Feijóo no tindrà cap problema a ser president amb els vots de VOX.

❓ Sáez va assegurar que "tot entra en el marge d’error perquè hi ha una incògnita en la participació, en la seva distribució per espais electorals i per territoris. (...) Això ho hem vist a les eleccions de Barcelona, on la participació per barris va ser desigual." També va fer referència a la ingerència russa en aquestes eleccions i com VOX, un partit clarament antieuropeista, pot ser l'element clau per a la desestabilització.