Vídeo de la sessió: «L’hidrogen, vector clau de la transició energètica»

18 de maig 2023

En aquesta sessió hem comptat amb la intervenció de Francisco Maza, director d’hidrogen de Repsol i Isaac Justicia, director de l’oficina tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, que ens van parlar de la implementació de l’hidrogen verd com a vector clau de la transició energètica. Una aposta decidida per la producció d’electricitat amb fonts renovables obre la porta a aprofitar els excedents per la producció d’hidrogen, que pot aleshores substituir parcialment o total el gas natural o ser utilitzat en bateries d’H2.

La sessió ha estat moderada per Katherine Villa, líder d’un grup d’investigació a l’Institut Català d’Investigació Química.

Aquest acte pertany al cicle “Projectes estratègics per a l´economia catalana” que està organitzat pel Cercle d’Economia, Barcelona Global i FemCat.

En Cataluña, con el tejido industrial que existe, se pueden derivar y aparecer nuevas oportunidades de negocio con el hidrógeno. [...] En el Valle apoyamos los proyectos industriales y convenciendo a diferentes actores para que los proyectos vayan adelante.

Isaac Justicia, director de l’oficina tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya
Isaac Justicia

La industria en general ha aceptado el reto del hidrógeno, necesitamos un marco regulatorio estable que nos permita conseguir fuentes de financiación y seguir adelante con los proyectos.

Francisco Maza, director d’hidrogen de Repsol
Francisco Maza