Vídeo de la sessió: “Barcelona, vall del disseny de xips?”

27 d'abril 2023

El xips son l’element clau que sustenta l’economia digital i el seu disseny és un factor fonamental en la creació de dispositius electrònics avançats capaços de satisfer les necessitats cada cop més exigents de la indústria i del mercat.

El disseny de xips de codi obert  és un dels projectes claus per al desenvolupament de l’autonomia tecnològica d’Europa i des de Barcelona s’estan liderant algunes de les iniciatives més prometedores en aquest àmbit, fins el punt que existeix la possibilitat de convertir l’àrea de Barcelona en la vall del disseny de xips.

D’aquesta gran oportunitat en vam parlar a la sessió del 27 d'abril, amb la participació de Mateo Valero, director general del Centre Nacional de Supercomputació i Andreu Vilamitjana, director general de CISCO a Espanya.

Des de Cisco vam identificar tres pilars per aquest procés: 1) El talent: trobar-lo no és fàcil. Hi ha però està dispers. 2) L'ecosistema existeix. 3) L'existència del PERTE és atractiva i ajuda a impulsar.

Andreu Vilamitjana
Andreu Vilamitjana

Europa no sabe diseñar y no tiene tecnología para fabricar chips. Tenemos algunas fábricas en Alemania, pero con la tecnología antigua. ¿Y si tuviéramos esa capacidad, podríamos hacer algo?

Mateo Valero
Mateo Valero