Vídeo de la sessió “Barcelona: estat de la qüestió”

Les eleccions municipals són un moment crucial per al futur de Barcelona i per reflexionar sobre els diferents models de ciutat. En aquest acte, vam comptar amb la participació de diferents representants d’organitzacions de la ciutat per parlar sobre les problemàtiques, reptes i oportunitats que té Barcelona en els propers anys. Ens van acompanyar Mercè Conesa, directora general de Barcelona Global, Oriol Estela, coordinador general del PEMB, i Fèlix Riera, director de ReThinkBCN. La sessió va estar moderada per Jordi Amat, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia.

Sobre la transició verda ?“Indiscutiblement ha de ser una transició abordada a escala de regió metropolitana i ha de ser una transició justa.”

Oriol Estela
Oriol Estela

“Es necessita una estratègia per reduir les emissions posant focus en acompanyar a la transició cap al vehicle elèctric i donar recursos per a la rehabilitació d’edificis. (...)

El repte climàtic és complex i té conseqüències per a tothom. No podem posar fronteres entre termes municipals. La posició de @BarcelonaGlobal és en clau metropolitana.”

Mercè Conesa
Mercè Conesa

?️ "Hem de trobar la fórmula per compatibilitzar un imperatiu de caràcter internacional com és afrontar els reptes del canvi climàtic amb el progrés, la capacitat d'innovació i la competitivitat de les empreses. (...)

Millorar Rodalies és de màxima urgència. No pot ser que una persona trigui una hora per arribar de Mataró a Barcelona. Com arribem al consens per millorar quelcom que sabem que és imprescindible per a la regió metropolitana i per Catalunya?”

Fèlix Riera
Fèlix Riera

Prenent el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona, el que proposem des del @PEMB és combinar, com també proposa l'urbanista Carlos Moreno, la idea de ciutat dels 15 minuts, amb la de la regió dels 45."

Oriol Estela