Vídeo i podcast. Diàlegs empresa i societat amb Carlos Torres Vila, president de BBVA

Anar al Podcast  >>

La Junta Directiva del Cercle reprèn el cicle de diàlegs amb empresaris de llarga i reconeguda trajectòria. Amb aquesta iniciativa es mostra, d’una banda, el reconeixement públic. I de l’altra, l’experiència i reflexions com a estímul per fer front als nous reptes que es plantegen en les empreses i en la societat.

Amb la participació de:

  • Carlos Torres Vila, president de BBVA
  • Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia
Carlos Torres Vila i Jaume Guardiola
Carlos Torres Vila i Jaume Guardiola

“Catalunya és un mercat molt rellevant per a BBVA”, ha assenyalat el president de BBVA durant la xerrada amb el president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, en què també ha subratllat que les empreses i la inversió privada són el motor del creixement econòmic a llarg termini, i que en la conjuntura actual són especialment necessàries.

Carlos Torres Vila

Durant la trobada, Carlos Torres Vila també ha fet referència que el mercat està canviant i que les reformes estructurals i la inversió són claus per assolir un creixement rendible. Referent a això, ha subratllat la importància que les empreses innovin per poder competir amb companyies disruptives que estan trencant l''status quo'.

En aquest sentit, ha incidit que Catalunya és un exemple d'innovació i d'atracció d‟aquestes empreses i que, en concret, Barcelona compta amb un ecosistema innovador, el Barcelona Health Hub (BHH), que la situa com una de les ciutats més importants d'Europa.

Jaume Guardiola

Durant la jornada al Cercle d’Economia, el president de BBVA també ha assenyalat que estem en un “moment d'incertesa i desafiant” després de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, que està generant un nou ordre mundial. En aquest sentit, ha recordat la necessitat que Europa aconsegueixi la independència energètica, però també la importància que les empreses se sumin al moviment descarbonització.

Així mateix, ha destacat el paper fonamental que està jugant el sector financer cap a la descarbonització, per al qual cal una gran inversió tant pública com privada, i on les energies renovables són un dels àmbits que més oportunitats genera.

Carlos Torres Vila
Jaume Guardiola i Carlos Torres Vila