El Cercle d’Economia lliura el II Premi a la Construcció Europea a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen

El II Premi a la Construcció Europea suposa un reconeixement a aquelles iniciatives promogudes per la Unió Europea per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia. Un guardó amb el qual el Cercle d'Economia posa en valor la capacitat resolutiva de les personalitats i institucions europees, la seva voluntat d'arribar a acords, i la motivació pel consens i la cooperació. Una oportunitat de ressorgiment per a l'antic continent, a través de la col·laboració, la defensa de les seves fronteres, i la mirada posada en l'avanç i el progrés.

Davant un moment de paralització i disruptiu com va ser l'arribada de la pandèmia, Europa va saber plantejar mesures per detenir la propagació del virus, contenir-lo, i executar un pla d'emergència econòmic conjunt. Els Fons Next Generation van ser el resultat d'hores de reunions i escolta. Un baló d'oxigen per a estabilitzar les economies europees, i, sobretot, per a ajudar als seus ciutadans. Així doncs, davant aquesta iniciativa, el passat 6 de maig, durant la sessió de clausura de la XXXVII Reunió Cercle d'Economia, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va rebre el II Premi a la Construcció Europea, en un acte en el qual va estar acompanyada pel president del Govern, Pedro Sánchez, i el president del Cercle d'Economia, Javier Faus.

Pedro Sánchez, Ursula von der Leyen i Javier Faus

Durant el seu discurs d'agraïment, la presidenta no va dubtar a posar el focus en la situació d'Ucraïna, i ressaltar la defensa de les democràcies europees, els valors de la Unió, i l'aposta pel diàleg i la mediació per a resoldre aquest, i futurs conflictes, ressaltant que l'única solució és la pau.

La invasió russa posa en perill tota Europa. Els poders del món s’estan alterant. Putin està atacant els nostres valors, contra la democràcia. El Kremlin vol jugar el vell joc de 'divideix i guanyaràs'

Ursula von der Leyen sobre la guerra de Ucraïna

D'altra banda, von der Leyen va voler destacar el paper d'Europa davant el procés de vacunació, la seva rapidesa i efectivitat, així com el compromís dels seus ciutadans. Un procés llarg i costós, però del qual vam sorgir més units, i del qual es projecta una imatge de solidaritat, com va afirmar la presidenta. Un premi que simbolitza l'esforç col·lectiu de ciutadans, empreses i institucions amb la finalitat de redirigir l'estratègia empresarial, créixer econòmicament, i avançar per a aconseguir una societat més transparent, conscienciada, avançada i compromesa amb el futur.

Ursula von der Leyen
Pedro Sánchez