El 2022 ha començat amb la gran polèmica de Novak Djokovic. Van Badham (The New York Times), ens ofereix una lectura política sobre el cas del serbi. Per la seva banda, Andres Colina (Financial Times) fa una lectura de la gestió comunicativa del número 1 del món. Rere el soroll mediàtic el cas de l’esportista obre de nou el debat sobre l’obligatorietat de les vacunes, en aquesta línia analitza Peter Singer (Project Syndicate).
En aquest context, Anjana Ahuja (Financial Times) recorda que conviure amb el virus de forma persistent no serà senzill. De fet, la gestió de la pandèmia encara és un tema polèmic. Joseph E. Stiglitz (Project Syndicate) ha aplaudit precisament com s’ha fet a l’Argentina. Per contra, a França s’han viscut les darreres setmanes importants mobilitzacions per com s’han gestionat les restriccions. François Fressoz (Le Monde) parla sobre quin impacte tindran en la carrera presidencial. Una carrera en la qual l’actual president Macron busca confrontar, també, els vacunats i els no vacunats, a ulls de Michel Noblecourt (Le Monde).
Per la seva banda, Boris Johnson també s’ha vist immers en una gran polèmica per la festa celebrada fa un any en plenes restriccions. Per Sonia Purnell (The New York Times), aquest és un escàndol diferent dels altres als que ha sobreviscut el president. Camila Cavendish (Financial Times) coincideix que pot tenir un fatal resultat per a les aspiracions de Johnson.
Joe Biden també travessa un mal moment d’imatge tot i no haver-se vist implicat en cap polèmica important. Així i tot, Bret Stephens (The New York Times) creu que encara és a temps de salvar la seva presidència. En el mateix mitjà ha analitzat Paul Krugman els motius del rebuig a la llei antimonopoli, una de les últimes iniciatives legislatives del president.
Tot i les polèmiques, l’economia global continua centrant esforços a posar control a la inflació. Jason Furman (Project Syndicate) ha analitzat per què pràcticament ningú ho va veure a venir. Malgrat tot, Nannette Hechler-Fayd’herbe (Financial Times) recorda que a vegades les economies grans poden aprendre de les petites. Potser val més la pena centrar esforços en això que en les polèmiques.
Amb la col·laboració de: