El Cercle d’Economia atorga el “I Premi a la Construcció Europea” a Mario Draghi durant la Reunió Cercle Economia (RCE)

El Cercle d’Economia celebra la XXXVI Reunió Cercle d’Economia (RCE) sota el títol “La gran reconstrucció. Reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política” que enguany se celebrarà al W Barcelona.

La RCE s’iniciarà el dimecres 16 de juny a les 16:00h de la tarda, i com és tradició, serà inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya i clourà el divendres 18 de juny a primera hora de la tarda amb el president del Govern, Pedro Sánchez. Ambdues sessions seran amb l’acompanyament de Javier Faus, president del Cercle d’Economia. La RCE acollirà diferents personalitats del món de la política com Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Yolanda Díaz, vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social; i Pablo Casado, president del Partit Popular i cap de l’oposició al Congrés dels Diputats.

En el marc de la RCE, el Cercle atorgarà dos premis: el “Premi Lara a l’ambició i el propòsit empresarial”, que aquest any celebra la segona edició, i el “I Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea”. Aquest darrer s’atorgarà a Mario Draghi, actual president del Consell de Ministres d’Itàlia. Un lliurament que ve precedit per la resolució del 2020 de la Junta Directiva del Cercle d’Economia de premiar a qui en aquell moment ocupava la presidència del Banc Central Europeu. Draghi va acceptar recollir el premi durant la Reunió Cercle d’Economia programada per a finals de maig de 2020 que finalment es va cancel·lar per la covid-19.

La RCE posarà focus en Europa i la construcció econòmica internacional. La covid-19 ens ha posat sobre la taula uns reptes globals i ha capgirat l’economia mundial. Parlarem amb Daron Azemoğlu, economista del Massachusetts Institute of Technology, per entendre les claus del desenvolupament econòmic a totes les regions del món.

L’empresariat espanyol, els líders sindicals i els líders dels agents socials també tindran força representació amb la participació de personalitats destacades com Ana Botín, presidenta del Banco Santander; José Ignacio Goirigolzarri, president de Caixabank; José María Álvarez, secretari general d’UGT; Pablo Isla, president d’Inditex; José Mª Alvarez-Pallete, president de Telefónica; Francisco Reynés, president de Naturgy, i Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol. I a nivell internacional, comptarem amb Phillipp Hildebrand, vicepresident (vice chairman) mundial de BlackRock.

El model de la ciutat de Barcelona i la iniciativa del Cercle d’Economia de recuperar el concepte de co-capitalitat també es posarà sobre la taula amb Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global; Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona; i Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball.

Durant els tres dies es reprendrà el debat al litoral de Barcelona, amb els ponents esmentats anteriorment i altres líders empresarials, per presentar unes propostes per reconstruir el nou model productiu, l’economia social, la política, el propòsit empresarial i el capitalisme inclusiu.