Vídeo de la presentació de l’informe elaborat per la comissió Green Deal

Reptes i oportunitats en la transició cap a un model socioeconòmic sostenible

La Comissió Green Deal, presidida per Ángel Simón, President d’Agbar, es va constituïr per abordar els reptes i les oportunitats de la transició energètica, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la rehabilitació i, en definitiva, tota la indústria que es generarà els propers anys al voltant d’una economia més verda, sostenible i ecològica.

Teresa Ribera, vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica del Gobierno de España i Javier Faus, president del Cercle d'Economia

En aquesta sessió es va comptar amb la participació de Teresa Ribera, vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica del Gobierno de España, Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Àngel Simón, president executiu del Grup Agbar Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i Javier Faus, president del Cercle d'Economia.

Javier Faus, Teresa Ribera i Àngel Simón

Javier Faus, es va encarregar de presentar la Nota d'Opinió: Transició energètica, reconstrucció econòmica, nova governança.

Javier Faus, president del Cercle d'Economia

"Hay que considerar el Pacto Verde Europeo como una oportunidad para lograr una recuperación resiliente de la pandemia, para una economía prospera y baja en carbono"

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Nota d'Opinió Transició energètica, reconstrucció econòmica, nova governança

pdf, 187 KB

Descàrrega
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

"Se necesita un modelo competitivo, económico y sostenible. Más después de la pandemia. Y este modelo es el que va a seguir Barcelona. Reactivar la economía de la ciudad es esencial."

Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona
Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona

"En el informe Green Deal hemos conseguido reunir opiniones y propuestas para activar la economía. (...) Lo primordial es saber llevar esta transición. La colaboración entre empresas privadas y el mundo financiero va a ser clave para la misma."

Ángel Simón, president executiu del Grup Agbar i president de la Comissió Green Deal
Àngel Simón, president executiu del Grup Agbar i president de la Comissió Green Deal

"Para mi el elemento trasformador más relevante no es que la Comisión Europea nos indique que los recursos tienen que ser bien aprovechados. Si no que nos insiste que el 100% de los recursos no debe generar ningún impacto negativo en el planeta."

Teresa Ribera, vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica del Gobierno de España
Teresa Ribera, vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica del Gobierno de España

Green Deal. Reptes i oportunitats en la transició cap a un model socioeconòmic sostenible

pdf, 506 KB

Descàrrega