Francisco Martínez-Cosentino obté el Premio Reino de España a la Trajectòria Professional

L'empresari Francisco Martínez-Cosentino, president del Grup Cosentino, ha resultat guanyador de la sisena edició de el Premi Reino de España a la Trajectòria Empresarial, que serà lliurat per S.M. el rei Felip VI en pròximes dates.

D. Francisco Martínez-Cosentino (Macael, Almeria, 1951) ha aconseguit convertir el projecte que va iniciar amb els seus germans fa més de 40 anys, Mármoles Cosentino, en l'actual Grup Cosentino, una entitat internacional amb presència a 40 països, creant llocs de treball per a gairebé 5.000 persones i amb una facturació superior als 1.100 milions d'euros. El seu permanent compromís amb la societat i les comunitats locals on és present queda palès amb les nombroses donacions de materials de protecció i l'oferiment de la seva logística com a resposta a la pandèmia actual, a més de crear, promoure o formar part de diferents iniciatives solidàries.

La decisió s'ha pres en virtut de la seva contribució al desenvolupament econòmic i social d'Espanya al llarg de diverses dècades d'esforç i de treball, creant ocupació, internacionalitzant les seves activitats i contribuint a la millora del seu entorn i al benestar del país; i això conjugant de forma excel·lent interessos professionals amb causes socials, artístiques i culturals. Raons que el converteixen en un referent per a les futures generacions.

La presidenta del Jurat, Carme Riera, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​ha fet públic avui la decisió del guardó, distinció concedida per les tres entitats convocants (Círculo de Empresarios, Círculo de Empresarios Vascos i Cercle d'Economia).

Al costat de Riera, han deliberat la resta de membres del Jurat, tots ells destacats representants de la societat civil espanyola: Santiago Muñoz Machado (director de la Reial Acadèmia Espanyola), Sara de la Rica (directora de ISEAK), Victòria Camps (Catedràtica Emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona), Victoria Prego (adjunta al director de El Independiente.com), María Blasco (directora de l'Institut Nacional d'Investigacions Oncològiques), Núria Cabutí (CEO de Penguin Random House), Juan Manuel Bonet (crític d'art i literatura, poeta i museòleg espanyol), i José Luis García Delgado (Dr. En Dret i Catedràtic d'Economia Aplicada).

Aquest premi té com a objectiu distingir la trajectòria i l'exemple per a les futures generacions d'una figura empresarial rellevant que hagi realitzat a Espanya una obra important pel que fa a generació d'ocupació, inversió i internacionalització, i hagi contribuït al progrés i benestar de la societat espanyola en el seu conjunt. El guardó consisteix en una reproducció d'una medalla a el mèrit de l'època de Carles III l'original data del 1764.