El món el 2021: deu temes que marcaran l’agenda internacional

Anar al Podcast  >>

El 2021 es presenta com una oportunitat de reconstrucció o construcció. Amb motiu de l’aparició de ‘El món el 2021’ Nota Internacional de l’equip d’investigadors del CIDOB en col·laboració amb EsadeGeo, el CIDOB i el Cercle d’Economia van organitzar una sessió de debat que va comptar amb la participació d’Eduard Soler, investigador sènior del CIDOB, coordinador i editor de la nota,Carme Colomina, investigadora principal del CIDOB, Pol Morillas, director del CIDOB, d’Oriol Aspachs, director d’Estudis de CaixaBank Research i secretari tècnic del Cercle d’Economia, i Javier Faus, president del Cercle d’Economia.

Eduard Soler, Carme Colomina, Oriol Aspachs, Pol Morillas

"Segurament hi haurà voluntat de cooperació. Però també necessitat. Ja hem vist com aquesta cooperació ha sigut imprescindible i ho seguirà sent per fer arribar la vacuna a tots els indrets. No es pot deixar una part del món a les fosques sanitàriament parlant."

Eduard Soler
Eduard Soler, Carme Colomina.

Aquesta acceleració de desigualtats ha passat a escala global i també a la UE. M’agrada marcar la diferència entre recuperació i reconstrucció. Recuperació vol dir que restableixes, però quan reconstrueixes tens l'oportunitat d’edificar-ho d’una manera diferent.

Carme Colomina