Tornar a governar. Els reptes de les eleccions al Parlament de Catalunya

Anar al Podcast  >>

“La covid ha deixat al descobert les imperfeccions i desigualtats d’un sistema i unes polítiques que s’hauran de revisar a fons”

Xavier Jubierre a “L’any que ens ha canviat (o pres) la vida” del #28 de Política & Prosa.

El passat 14 de febrer es van celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya i en vam parlar amb Paola Lo Cascio, professora d’Història Contemporània de la UB i investigadora del Centre d’Estudis Històrics de la UB, Juan-José López Burniol, vicepresident de la Fundació Bancària La Caixa, Rafael Jorba, periodista i Jordi Amat, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia sobre el nou número de la revista Política & Prosa dedicat especialment als comicis.

Paola Lo Cascio, Jordi Amat, Juan José López Burniol, Rafael Jorba.
Rafael Jorba

Fins a quin punt les institucions han deixat de ser operatives a Catalunya? (...) Les dues últimes eleccions no han estat convocades per un president de la Generalitat. I és un problema que els dos últims presidents hagin deixat les seves funcions abans de proclamar-les."

Jordi Amat
Jordi Amat

Els discursos enviats des de la Generalitat s’han fet per protegir uns interessos que no representen la totalitat de la població. No podem deixar enrere a la meitat de la ciutadania en aquesta crisi que estem vivint."

Paola Lo Cascio
Paola Lo Cascio

Europa ens dóna i ens deixa molts diners per a la recuperació econòmica. Això s’ha d’invertir en projectes concrets que han de ser escollits. És un moment molt delicat i es necessiten institucions fortes."

Juan-José López Burniol
Juan-José López Burniol