Vídeo i podcast de la sessió “El model productiu en la post-pandèmia. Com millorar la productivitat del nostre sistema econòmic i utilitzar el fons de reconstrucció amb aquesta finalitat?

Anar al Podcast  >>

La covid-19 ha impactat amb una gran virulència sobre el nostre sistema sanitari, però també sobre l’econòmic. Ara és el moment de la reconstrucció i, és per aquest motiu que, els fons europeus han de suposar una oportunitat per repensar el model econòmic del nostre país per convertir-lo en un de més productiu i sostenible.

Amb la participació de Pablo Hernández de Cos, Governador del Banc d’Espanya, Isabel Martínez Cosentino, consellera de Cosentino i Xavier Vives, Professor d’Economia i finances a IESE.

A Espanya la dependència del turisme ha augmentat. Durant la crisi financera anterior, Barcelona va aconseguir recuperar-se gràcies al boom turístic. Veurem què passa en aquesta ocasió on aquest sector ha sigut un dels més afectats.

Xavier Vives, professor d'Economia i finances a IESE
Xavier Vives, professor d'Economia i finances a IESE (Foto per Marta Becerra)

"La sostenibilitat és una obligació que debem a la generació que ve. És un must. Primer per responsabilitat i segon perquè és rentable. I nosaltres ho hem pogut comprovar.

Isabel Martínez-Cosentino, consellera de Cosentino
Isabel Martínez-Cosentino, consellera de Cosentino (Foto per Marta Becerra)

"Tots estem d'acord que aquesta pertorbació és de caràcter temporal, però amb efectes estructurals: aprofundiment de la digitalització i el teletreball, principalment. No crec que el turisme vagi a restructurar-se en el mig termini"

Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d'Espanya
Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d'Espanya (Foto per Marta Becerra)