Vídeo i podcast de la sessió “#NextGenerationEU: La gestió dels Fons Europeus per a la reconstrucció econòmica d’Espanya

Anar al Podcast  >>

El Fons de Reconstrucció de la Unió Europea suposa una gran oportunitat per a Europa i  Espanya. El passat 22 de desembre vam parlar sobre aquest repte i el pla “Espanya puede”, la proposta econòmica presentada pel Govern d’Espanya per a l’ús dels Fons Europeus. Comptarem amb la participació de Luis Garicano, un dels europarlamentaris que representa el Parlament Europeu en la negociació amb els 27 països sobre el Reglament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, el capítol més important dels Fons de Reconstrucció de la Unió Europea. Comptarem també amb Núria Mas, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia i Javier Faus, president del Cercle d’Economia.

El passat dimecres, 16 de desembre, vam tancar l'acord. A més de transició verd i digital, inclou cohesió social, resiliència institucional i joventut. El pla proposat per cada páis ha d'estar alineat amb aquests vectors i complir les reformes proposades per Europa."

Luis Garicano, eurodiputat de Ciutadans
Luis Garicano, eurodiputat de Ciutadans

Núria Mas va exposar la importància dels multiplicadors fiscals i d'escollir bé els projectes en què es destinen aquests fons. "Si es fa malament, pujarà un 0,8% el PIB d'Espanya. I si es fa bé, pot arribar a un 2%."

Núria Mas, membre de la Junta Directiva del Cercle d'Economia