Vídeo i podcast de la sessió “El 5G com a eina de transformació digital”

Anar al Podcast  >>

El passat setembre va arribar la connexió 5G a tot el territori espanyol. Aquesta eina, que arriba en un món post pandèmic on les bretxes digitals i socials s’han fet més evidents, pretén transformar el nostre present més immediat i beneficiar a la societat i a sectors com la salut, la indústria o els transports. El pla de recuperació econòmic proposat per la Comissió Europea dona especial protagonisme al vector digital per tal de convertir Europa en ecològica, digital, resilient i adaptada als reptes actuals i futurs.

En vam parlar el passat 21 de desembre a la sessió de cloenda del cicle “Infraestructures i mobilitat per a una Barcelona del segle XXI”. Amb la participació de María Jesús Almazor, Consellera Delegada de Telefónica a Espanya, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, José Ballester, director territorial de BBVA a Catalunya i Jordi Hereu, membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia.

És fonamental assegurar-nos que els beneficis del 5G arribin a tota la societat. És responsabilitat de tots i és, sense cap mena de dubte, un repte indispensable. Des de BBVA creiem en el valor de la lluita contra la desigualtat entre persones."

José Ballester, director territorial de BBVA a Catalunya
José Ballester, director territorial de BBVA a Catalunya

El 5G suposa una innovació disruptiva. (...) El 5G no només és la velocitat, també és un menor consum energètic i un nou servei gràcies al seu temps de resposta."

Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona
Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona

No només és que arribi la connectivitat. La formació en aquestes habilitats digitals també és fonamental. Aquí a Espanya tenim un 20% menys de formació que la resta de països europeus. Hem de treballar per eliminar aquesta bretxa."

María Jesús Almazor, Consellera delegada de Telefónica España
María Jesús Almazor, Consellera delegada de Telefónica España