Vídeo i podcast de la sessió ” La recuperació post covid-19. Algunes reflexions sobre el paper del sector de la salut”

Anar al Podcast  >>

La Comissió Ciències de la Salut del Cercle d’Economia es va crear a inicis del mes de juny d’enguany per tal d’obrir una reflexió sobre el futur post covid-19 del sistema de salut i per mirar d’analitzar en detall tota la indústria de les anomenades ciències de la salut, indústria que entenem serà cabdal al llarg dels propers anys.

Amb la participació de Salvador Illa, Ministre de Sanitat, Andreu Mas-Colell, President de Bist, Raül Blanco, Secretari General d’Indústria i de la PIME del Govern d’Espanya, Marc Ramentol, Secretari general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Cristina Garmendia, Presidenta Cotec i Javier Faus, President del Cercle d’Economia.

"Compartim les línies de l'informe a més de la seva utilitat i el moment en què arriba. (…) Situa el debat de la sanitat en l'àmbit nacional, però a més, remarca la importància de sistema industrial de salut."

Raül Blanco, Secretari General d'Indústria i de la PIME del Govern d'Espanya.
Raül Blanco, Cristina Garmendia i Marc Ramentol (d'esquerra a dreta)

"Aquest informe recull un deure que tenim com a societat: aprendre de l'experiència. Portem gairebé 9 mesos amb una pandèmia que està transformant. Algunes transformacions han generat malestar, però tenim el deure de treure aprenentatges."

Marc Ramentol, Secretari General del Departament De Salut de la Generalitat de Catalunya
Marc Ramentol, Secretari General del Departament De Salut de la Generalitat de Catalunya

"Ja vèiem que havien grans transformacions que s'havien de fer en el sistema de la salut. Ara estem obligats a reinventar les col·laboracions publicoprivades. "

Cristina Garmendia, Presidenta de la Fundació Cotec
Cristina Garmendia, Presidenta de la Fundació Cotec

"Creiem que aquestes tres comissions que hem creat des del Cercle poden ajudar a la productivitat de país. (…) La dicotomia economia-salut és falsa. La millor manera de protegir l'economia és protegint la salut. "

Javier Faus, President del Cercle d’Economia
Javier Faus, Salvador Illa i Andreu Mas-Colell (d'equerra a dreta)

"La pandèmia indica que el sistema està molt tensionat i calen canvis d'organització i potenciar el coneixement científic. Ens estem comparant amb altres països quan les nostres capacitats són molt més limitades. "

Andreu Mas-Colell, President de BIST
Andreu Mas-Colell, Presidente de BIST

"Una cosa que comparteixo de les conclusions del Cercle d'Economia és que l'atenció primària i comunitària ha de passar a el centre. No serà fàcil fer-ho perquè requereix un canvi estructural."

Salvador Illa, Ministre de Sanitat