Comissions Cercle d’Economia

El Cercle d’Economia posa en marxa dues comissions per analitzar i impulsar propostes per a la recuperació econòmica. Andreu Mas-Colell i Ángel Simón seran el seus respectius presidents.

Seguint les prioritats programàtiques de l’actual Junta Directiva, el Cercle d’Economia ha posat en marxa dues comissions sectorials per desenvolupar els continguts de la seva activitat.

La Comissió Ciències de la Salut, presidida per Andreu Mas-Colell, es va crear a inicis de juny per obrir una reflexió sobre el futur post-covid del sistema de salut i per analitzar en detall tota la indústria de les anomenades ciències de la salut, indústria que entenem serà cabdal al llarg dels propers anys.  

Durant aquests darrers mesos, la Comissió integrada per Ignasi Biosca (CEO de Reig Jofre), Josep Maria Campistol (Director de l’Hospital Clínic), Jordi Faus (advocat especialitzat en dret farmacèutic), Roser Fernández (Directora de la Unió Catalana d’Hospitals), Cristina Garmendia (Presidenta de la Fundació Cotec i vocal de la Junta Directiva del Cercle d’Economia), Núria Mas (professora d’Economia del IESE i vocal de la Junta Directiva del Cercle d’Economia), Ana Polanco, (Presidenta AseBio), Alfonso Valencia (Director del Instituto Nacional BioInformática de España) i Jaime Vives (CEO de Roche), ha analitzat el sector amb una mirada àmplia per intentar descriure i albirar l’horitzó a mig termini del nostre sistema de salut després de la pandèmia en la que encara estem immersos.

La Comissió Green Deal, presidida per Ángel Simón, President d’Agbar, s’ha constituït recentment per abordar els reptes i les oportunitats de la transició energètica, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la rehabilitació i, en definitiva, tota la indústria que es generarà els propers anys al voltant d’una economia més verda, sostenible i ecològica. A aquesta comissió s’aniran incorporant altres membres d’entitats vinculades al Cercle d’Economia.

En breu es posarà en marxa una tercera comissió sobre tecnologia digital.

Amb aquestes comissions d’experts, el Cercle vol obrir de nou el debat per repensar col·lectivament aquelles qüestions d’actualitat que impacten en el futur del país i la societat, seguint la línia de la seva darrera Nota d’Opinió de Juliol de 2020 (“Un objectiu històric per a Europa, Espanya i Catalunya”). En l’actual context, la voluntat és contribuir amb anàlisis i propostes a la recuperació econòmica post-covid 19. Per aquest motiu, la creació d’aquestes tres comissions s’alinea amb els programes del pla de reconstrucció definit per la Unió Europea, que té com a pilars estratègics la construcció d’un sistema sanitari resilient i l’acceleració de la doble transició ecològica i digital.

La recerca constant de diàleg ha estat el principal factor que va donar credibilitat al Cercle en els anys 60 i que es manté viu 60 anys després. Amb una mirada plural i coherent amb la societat complexa dels nostres dies, el Cercle busca contribuir a la millora de la qualitat del debat públic mitjançant l’emissió d’informes i opinions independents sobre els principals reptes que condicionen el progrés econòmic, social i polític del món actual.