El Cercle d’Economia us ofereix quinzenalment lectures sobre temes de l’actualitat econòmica, política i social.
Paisatges postcovid
La Xina i Europa porten per primera vegada la davantera als Estats Units, que viuen ara en el pitjor del pic de la pandèmia. De manera que, per veure el futur, aquests dies és millor mirar a Europa, a fi d'obtenir visibilitat sobre el que el futur proper ens depara. El paisatge de la convivència amb el virus Covid-19 comença a dibuixar-se:
Menys globalització. William H. Janeway, autor de Doing Capitalism in the Innovation Economy i professor associat d'economia a la Universitat de Cambridge, s'ha atrevit a parlar directament de la retracció de l'economia globalitzada com una de les primeres conseqüències de la pandèmia.
Més verd. Martin Sandbu ha analitzat al Financial Times l'impacte de la irrupció de les candidatures ecologistes a la segona volta de les eleccions municipals franceses.
Més nacionalisme. Tony Barber i Philip Stephens comparteixen aquesta quinzena la seva preocupació sobre els efectes del proteccionisme de Boris Johnson en una economia oberta com la britànica.
Més exigència. Mariana Mazzucato i Antonio Andreoni introdueixen un tema de gran importància en el moment actual, en exigir que les ajudes públiques a la sortida de la crisis derivada de la Covid no es dediquin a indústries obsoletes, sinó que posin la sostenibilitat a l'epicentre.
Més desconcert. Martin Wolf i Joseph Stiglitz continuen analitzant la falta d'idees clares per sortir d'aquesta crisi, la més important dels darrers cent anys, si deixem apart les dues grans guerres mundials.
Amb la col·laboració de: