La resposta de les societats occidentals a la crisi

Robert Skidelsky, Antonio Argandoña, Sandra León, Josep Ramoneda i Antoni Castells

0

Lord Robert Skidelsky imparteix les seves lliçons en aquesta segona sessió del cicle “10 anys de la caiguda de Lehman Brothers”, dedicada a la resposta de les societats occidentals a la crisi. I afirma que els drames polítics que hem vist en els últims deu anys no poden reduir-se a la desgràcia econòmica.

Les seves causes més profundes es troben en l’intent deliberat de remodelar les relacions econòmiques del planeta durant el procés conegut com a globalització. Enfront això, el Professor Skidelsky proposa bancs centrals que facin costat als seus governs, redistribució d’ingressos per tal que existeixi un flux real entre les rendes més altes i les més baixes, polítiques fiscals adequades…


Hem d’intentar, sens dubte, dur a terme una bona economia, o ens arrisquem a què la mala política imposi les seves pròpies solucions.

Robert Skidelsky

I avisa: els populismes són una alarma, una advertència que s’ha de saber interpretar. Perquè la bona economia és una condició mínima indispensable per a una bona política, però la mala economia fa possible que la mala política es mogui del centre als extrems. La crisi, doncs, dona ales als extremismes polítics. És per això que hem d’intentar, sens dubte, dur a terme una bona economia, o ens arrisquem a què la mala política imposi les seves pròpies solucions.

També et pot interessar

Explora l’arxiu

Totes les entrades a l’arxiu

Continuar