Iñigo Ucín

0

Algunes xifres de la Corporación MONDRAGON impressionen: 11.324.000 d’euros en vendes, 74.582 llocs de treball, 457 milions d’euros en inversions en els últims anys, la majoria en internacionalització i digitalització, 15 centres de R + D, 461 famílies de patents, 23 milions d’euros anuals de mitjana dedicats a activitats assistencials, lliurats a la societat…

El president de la Corporación, Iñigo Ucín, detalla aquestes dades a la sessió del cicle “Diàlegs Empresa i societat”. Però més enllà de les xifres ens parla d’un model “que no pot deixar de banda l’eficiència empresarial, però tampoc el compromís amb les persones, l’ocupació, el repartiment equitatiu de la riquesa i el reforçament de la societat civil”, de les sinergies fonamentals que la intercooperació genera i que són bàsiques per a la sostenibilitat de les organitzacions, que no s’ha d’oblidar que les cooperatives són per sobre de tot empreses i que tota empresa ha de ser sostenible econòmicament, d’escales i bretxes salarials.

No es pot deixar de banda l’eficiència empresarial, però tampoc el compromís amb les persones, l’ocupació, el repartiment equitatiu de la riquesa i el reforçament de la societat civil.

Iñigo Ucín

I ens parla , també, d’un futur en el qual l’aplicació de la intel·ligència artificial i la digitalització en el treball reduirà un tipus d’ocupació i en generarà un altre. I que, en aquest sentit, s’haurà de convèncer els cooperativistes que serà -és – necessària una adaptació professional al nou marc laboral per així poder mantenir un model creat per i per a les persones.