De Barcelona al món

Oriol Barrachina, Colin McElwee, Helena Guardans i Javier Faus

0

Quina percepció es té de Barcelona al món? Han influït en aquesta percepció els símptomes de turismofòbia o el marc polític? Quines coses s’han fet bé fins ara, què es pot millorar?

Sobre aquestes qüestions es debat a la sessió del cicle “Pensar Barcelona” que, sota el títol “De Barcelona al món”, ha reunit Helena Guardans, CEO d’@SELLBYTEL Group, Colin McElwee Cofundador de Worldreader, Oriol Barrachina, CEO & Managing partner de Cushman & Wakefield i Javier Faus CEO de Meridia Capital Partners. I el que destil·la el debat en primera instància és que la percepció que des de fora es té de Barcelona és la d’una ciutat que ha estat molt ben gestionada com a marca, totalment apropiada per emprendre.

I que aquesta percepció, de la qual la ciutat s’enorgulleix, acaba afectant positivament la realitat. Però també que les percepcions, per se, són fràgils i fàcilment poden canviar. Quins aspectes, doncs, que conformen aquesta visió exògena de la ciutat s’han de millorar perquè aquesta segueixi sent positiva?. Entre d’altres: la burocràcia, tant la percepció de la mateixa com la seva gestió real, la sensació de col·lapse, la incertesa provocada per la situació política, una oferta cultural encara escassa, el problema de l’accés a l’habitatge, la dificultat per retenir el talent… i, molt especialment, el problema que representa el fet d’una Barcelona vista, cada cop més, com una ciutat d’oci i no de negoci. Un fet aquest que, a la llarga, pot passar factura a una ciutat que vol continuar sent un pol d’atracció i no tan sols una destinació de vacances.

  • Javier Faus,
  • Oriol Barrachina,
  • Colin McElwee,
  • Helena Guardans

També et pot interessar

Explora l’arxiu

Totes les entrades a l’arxiu

Continuar