“#ElFindelMiedo”, de Gloria Lomana

Gloria Lomana, Maria Eugènia Gay, Anna Gener, Marieta de Rivero, Marta Angerri

0

Més enllà de la conciliació, la bretxa salarial i el #metoo es debat en la presentació del llibre #ElFindelMiedo sobre dones i poder.

Gloria Lomana

L’autora, Gloria Lomana, acompanyada de Maria Eugènia Gay, Anna Gener, Marieta del Rivero i Marta Angerri, constaten que, a mesura que augmenta el nivell de responsabilitat en l’àmbit laboral, la presència de les dones va disminuint, es dilueix.

Així doncs, la bretxa en els consells de direcció ha de tancar-se, i han de conquistar-se els àmbits veritables de decisió, acabar amb l’absència femenina en ells. Hi ha d’haver una major naturalitat a l’hora de relacionar-se amb el poder, un objectiu aquest que no ha de ser una aspiració exclusiva de les dones, un poder que ha de servir precisament per transformar les coses. I algunes coses s’estan transformant: les empreses exitoses volen atreure i retenir el talent, i si això requereix aplicar un entorn realment meritocràtic, així succeirà, així està succeint. El 51% de la població mundial, molt per aportar, molt a dir, una mirada a llarg termini, més pausada, de major mediació, més sensible: el poder al segle XXI serà de les dones si s’exerceix de manera molt diferent de com s’ha vingut exercint des de l’inici dels temps, o no serà.

També et pot interessar

Explora l’arxiu

Totes les entrades a l’arxiu

Continuar